Over Robert en Cokky Polman en Les Vins Fins

De drijvende kracht achter Le Vieux Jean Vins en nu Les Vins Fins zijn Robert Polman en zijn vrouw Cokky. Vanuit hun liefde voor Frankrijk en haar vele mooie wijnen begonnen zij in 1992 met de rechtstreekse import. "Wij proefden in Frankrijk wijnen bij de Domaines die vele malen beter waren dan de wijnen die destijds in Nederland geimporteerd werden door de grote wijnhuizen.

Regelmatig reist Robert Polman af naar het zuiden, om de wijnen van de boeren waar reeds zaken mee wordt gedaan, drie keer per jaar te proeven. Daarnaast wordt ook nog altijd gezocht naar nieuwe boeren.


Onze eigen Cuvée Santenay En Charron


Naast het importeren van wijn hebben Robert en Cokky ook hun eigen wijn. Op de een perceel van een halve ha. van vigneron Christian Sorine, ligt de wijngaard En Charron. Op een steile helling in Haut-Santenay. Daar groeit de Chardonnay-druif. "Sinds 2007 maken we daar onze eigen cuvée van."

Hoewel Christian Sorine gedurende het jaar de wijngaard onderhoudt, gaan Robert en Cokky - samen met familie en vrienden - jaarlijks zelf in de oogsttijd naar Santenay om de druiven te plukken. Vervolgens wordt de wijn gemaakt zoals Robert dat met Christian Sorine afspreekt. Het resultaat mag er zijn. "De Santenay En Charron is een prachtige goudgele Chardonnay, bouquet van witfruit, mooie houttonen, toast met een subtiel vleugje honing. Lange volle smaak."

Een heerlijke witte Bourgogne die ook bij de wijnrecensenten niet onopgemerkt is gebleven. De jaargangen 2015 en 2020 hebben een Coupe de Coeur gekregen in de Franse wijnbijbel Le Guide Hachette des Vins. Een geweldige wijn om trots op te zijn!


OVER ONS
WIJNEN
DOMAINES
NIEUWS
CONTACT
  0